Навчальний центр ДПСУ отримав БпАК «Leleka 100»
23.04.2020

Головний центр підготовки особового складу Держприкордонслужби ім. генерал-майора Ігоря Момота (в/ч 9930) безкоштовно отримав безпілотний авіаційний комплекс «Leleka 100».

 

Комплекс був переданий представниками ТОВ «ВІК ДЕВІРО» 16 квітня, повідомляє пресслужба ГЦПОС ДПСУ. Він призначений для аеророзвідки, патрулювання, картографування місцевості із можливістю передачі оперативної інформації та отримання точних географічних координат у режимі реального часу.

 

БпАК складається з двох безпілотних літальних апаратів (БпЛА), наземної станції управління та додаткового обладнання. Повітряний апарат стійкий до погодних умов та придатний до використання у будь-який час доби.

 

У комплексі реалізовано концепцію автоматизованого керування повітряним апаратом протягом усього польоту, що значно спрощує роботу оператора та дозволяє зосереджувати увагу на аналізі оперативної інформації. Така техніка дозволяє прикордонникам ефективно захищати український кордон від злочинців і зовнішньої агресії.

 

Надалі під час практичних занять прикордонники будуть набувати навичок з керування безпілотними літальними апаратами та виконуватимуть завдання з пошуку, розпізнавання та супроводу об’єктів.

 

Даний комплекс буде використовуватись також для підвищення кваліфікаційних навичок інструкторами-операторами та безпосередньо на кордоні.